Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszona łopatka z cukinią i papryką"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5795
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 282
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5795
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 282
Składniki
Łopatkę umyj, osusz, pokrój na kawałki tej samej wielkości. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Olej rozgrzej w rondlu, wrzuć krążki cebuli, smaż minutę.
Dodaj mięso, mieszając, pod smaż z każdej strony. Dodaj liście laurowe i ziarna ziela angielskiego. Posyp solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Rondel przykryj, duś minimum godzinę na małym ogniu, podlewając letnią wodą, jeśli jest potrzeba.
Paprykę oczyść, pokrój na kawałki. Cukinię umyj, pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa, zamieszaj, duś jeszcze kwadrans.
Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Przypraw do smaku solą, pieprzem i paprykami.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie