Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 356
Dodano: 11.01.2015
Odsłon: 4326
1-2 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Kotlety przyprawiamy. Ja wsypałam do miski majeranek, przyprawę i paprykę w proszku.
'Panierujemy' mięso w przyprawach i kładziemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu.
Obsmażamy po kilka minut z obu stron
W naczyniu żaroodpornym poukładaj pokrojoną w plastry cebulę i dwa posiekane ząbki czosnku.
Ułóż na niej podsmażone kotlety.
Na patelnię wlej 2 szklanki wody, dodaj kostkę mięsną, chwilę zagotuj. Całość z patelni wlej do mięsa, na wierzch również ułóż trochę cebuli.
Naczynie wstaw do piekarnika 220 stopni na ok. godzinę.
Gotowe danie można podać z ziemniaczanym puree i warzywami :)
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Futka 11 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Świetna propozycja :)6 Kto głosował? | Odpowiedz