Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone schabowe

Duszone schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 317

Dodano:

Odsłon: 4044

Schaby z piekarnika, podawane z puree ziemniaczanym i warzywami z patelni (fasolka szparagowa, cukinia, papryka) w sosie maślanym

Składniki

  • kotlety ze schabu 4 szt
  • Majeranek
  • papryka w proszku
  • przyprawa do wieprzowiny
  • cebula czerwona
  • Czosnek
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety przyprawiamy. Ja wsypałam do miski majeranek, przyprawę i paprykę w proszku.
    'Panierujemy' mięso w przyprawach i kładziemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu.
    Obsmażamy po kilka minut z obu stron

  2. W naczyniu żaroodpornym poukładaj pokrojoną w plastry cebulę i dwa posiekane ząbki czosnku.
    Ułóż na niej podsmażone kotlety.
    Na patelnię wlej 2 szklanki wody, dodaj kostkę mięsną, chwilę zagotuj. Całość z patelni wlej do mięsa, na wierzch również ułóż trochę cebuli.
    Naczynie wstaw do piekarnika 220 stopni na ok. godzinę.

  3. Gotowe danie można podać z ziemniaczanym puree i warzywami :)
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń