Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem waniliowo-rumowy"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3601
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3601
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Mirabelki umyj, usuń pestki. Włóż do garnka. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Przykryj, odstaw na kilka godzin, by owoce puściły sok.
Owoce smaż, mieszając, aż staną się przeźroczyste. Wlej rum. Podgrzej. Włóż do słoików, pasteryzuj 15 min.
Czas przygotowania 70 min,ilość słoików po 250 ml 10, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie