Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerskie pierogi"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1141
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1141
Składniki
Ciasto: drożdże rozrób z ciepłą wodą. Dodaj cukier i olej, oprósz solą. Wyrób, dodając mąkę. Odstaw na godzinę.
Zagnieć, uformuj wałek. Pokrój na 8 części, rozwałkuj. Sos: połącz, przypraw. Posmaruj placki.
Farsz: cebulę, boczek i grzyby pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj groszek, grzyby i boczek, połącz, przypraw.
Farsz ułóż na plackach, posyp serem, brzegi zlep. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 25 min w 190°C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie