Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane bułeczki

Faszerowane bułeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 226

Dodano:

Odsłon: 13514

Przepis pochodzi z dodatku do gazety:) Przepis prosty i malo skaplikowany.

Składniki

  • Bulki kajzerki, 5 szt
  • pieczarki, 30 dag
  • cebula, 2 szt
  • ser żółty, 20 dag
  • jajka, 2 szt
  • bulka tarta
  • olej
  • sol, pieprz, vegeta, czosnek swiezy badz granulowany
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane bułeczki

Przygotowanie

  1. Pieczarki drobno pokroic, cebula rowniez i razem udusic na malej ilosci oleju. Doprawic do smaku tak by farsz byl dosyc odtry i slony.

  2. Bułki przekroic na pol. Ze srodka wyjac troszke bulk i dolozyc ja do farszu. Dokladnie wymieszac. Połówki maczac w mleku (krotka by tylko zwilgotnialy) skorka na zewnatrz. Do wydrazonych czesci wkladac farsz i zlepiac jak pierogi. Panierowac w jajku i bulce tartej. Piec na zloto na oleju.

  3. Mozna podawac z barszczykiem czerwonym badz z ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń