Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z dodatku do gazety:) Przepis prosty i malo skaplikowany.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18901
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6893
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18901
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6893
Składniki
Pieczarki drobno pokroic, cebula rowniez i razem udusic na malej ilosci oleju. Doprawic do smaku tak by farsz byl dosyc odtry i slony.
Bułki przekroic na pol. Ze srodka wyjac troszke bulk i dolozyc ja do farszu. Dokladnie wymieszac. Połówki maczac w mleku (krotka by tylko zwilgotnialy) skorka na zewnatrz. Do wydrazonych czesci wkladac farsz i zlepiac jak pierogi. Panierowac w jajku i bulce tartej. Piec na zloto na oleju.
Mozna podawac z barszczykiem czerwonym badz z ketchupem.