Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane papryczki"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Odetnij górę papryczek, nożykiem delikatnie wytnij gniazda nasienne, tak by nie naruszyć ścianek. Opłucz. Papryczki lekko obgotuj w wodzie z solą. Odsącz i wystudź. Serki utrzyj z 2–3 ząbkami czosnku, odrobiną ziół i solą (nadzienie musi być nieco przesolone, aby po zamarynowaniu nie straciło smaku).
Wstaw je na chwilę do lodówki. Masą serową faszeruj papryczki i układaj je warstwami w słoikach. Do słoików wrzuć jeszcze po ząbku czosnku oraz gałązki tymianku, listki oregano i bazylii. Całość zalej gorącym olejem. Dolej oliwy, żeby przekąska była bardziej aromatyczna. Słoiki szczelnie zakręć. Papryki będą dobre do jedzenia już po 2–3 dniach.
• 30 minut • cena 26 złŹródło: Show