Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w maladze"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12008
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8820
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155476
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1194
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12008
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8820
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155476
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1194
Składniki
Sok z cytryny wymieszaj z miodem i solą. Marynatą natrzyj mięso i odstaw na godzinę. Następnie usmaż na maśle, przełóż do rondla i zalej winem oraz bulionem. Gotuj przez 60 min.
Następnie mięso wyjmij, ostudź i pokrój w plastry. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa i wlej do wywaru. Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, zagotuj. Sklarowany wywar przecedź.
Na spód półmiska wlej trochę wywaru. Wstaw do lodówki. Gdy stężeje, ułóż plastry mięsa, ananasa i pomarańczy. Zalej resztą galarety i odstaw do stężenia. Przed podaniem udekoruj melisą i płatkami migdałowymi.Źródło: Na żywo