Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w maladze"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Sok z cytryny wymieszaj z miodem i solą. Marynatą natrzyj mięso i odstaw na godzinę. Następnie usmaż na maśle, przełóż do rondla i zalej winem oraz bulionem. Gotuj przez 60 min.
Następnie mięso wyjmij, ostudź i pokrój w plastry. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa i wlej do wywaru. Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, zagotuj. Sklarowany wywar przecedź.
Na spód półmiska wlej trochę wywaru. Wstaw do lodówki. Gdy stężeje, ułóż plastry mięsa, ananasa i pomarańczy. Zalej resztą galarety i odstaw do stężenia. Przed podaniem udekoruj melisą i płatkami migdałowymi.Źródło: Na żywo