Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Flaki wyborowe"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2761
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2761
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w ćwiartki, opalić. Warzywa wraz z mięsem włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, dodać 5 liści laurowych, kilka sztuk ziela angielskiego, posolić, gotować ok. 2,5 godz.
Gdy mięso będzie odchodzić od kości, garnek zdjąć z ognia, wywar przecedzić, marchewkę pokroić w kostkę, a mięso oddzielić od kości. Kostki marchewki i kawałki mięsa dodać do klarownego bulionu.
Flaki gotować ok. pół godziny w osolonym wrzątku, odcedzić, dodać do bulionu z mięsem i marchewką, doprawić solą, pieprzem, papryką, gałką muszkatołową i majerankiem, dodać koncentrat pomidorowy. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
ok. 205 minutŹródło: Twoje Imperium