Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Flaki wyborowe"
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 148
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 474
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 363
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 148
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 474
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 363
Składniki
Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w ćwiartki, opalić. Warzywa wraz z mięsem włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, dodać 5 liści laurowych, kilka sztuk ziela angielskiego, posolić, gotować ok. 2,5 godz.
Gdy mięso będzie odchodzić od kości, garnek zdjąć z ognia, wywar przecedzić, marchewkę pokroić w kostkę, a mięso oddzielić od kości. Kostki marchewki i kawałki mięsa dodać do klarownego bulionu.
Flaki gotować ok. pół godziny w osolonym wrzątku, odcedzić, dodać do bulionu z mięsem i marchewką, doprawić solą, pieprzem, papryką, gałką muszkatołową i majerankiem, dodać koncentrat pomidorowy. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
ok. 205 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Dania główne
Placki ziemniaczane z cukinią
Dania główne
Biała kiełbasa w piwie
Dania główne
Kiełbasa biała po krzyżacku
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Szybki i prosty przepis na obiad. W roli głównej pierś z kurczaka. Zawsze ma...
Odsłon: 23
Placki ziemniaczane z cukinią
Co powiecie na placki ziemniaczane w nieco zmienionym wydaniu? Dodajcie do ci...
Odsłon: 37