Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Flaki wyborowe"
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 465
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1979
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 465
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1979
Składniki
Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w ćwiartki, opalić. Warzywa wraz z mięsem włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, dodać 5 liści laurowych, kilka sztuk ziela angielskiego, posolić, gotować ok. 2,5 godz.
Gdy mięso będzie odchodzić od kości, garnek zdjąć z ognia, wywar przecedzić, marchewkę pokroić w kostkę, a mięso oddzielić od kości. Kostki marchewki i kawałki mięsa dodać do klarownego bulionu.
Flaki gotować ok. pół godziny w osolonym wrzątku, odcedzić, dodać do bulionu z mięsem i marchewką, doprawić solą, pieprzem, papryką, gałką muszkatołową i majerankiem, dodać koncentrat pomidorowy. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
ok. 205 minutŹródło: Twoje Imperium