Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka z mięsem i warzywami"
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1982
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1982
Składniki
Wieprzowinę, nogi i ogony opłucz i zalej wodą, tak by zakrywała mięso. Włoszczyznę obierz, pokrój, cebulę i pietruszkę posiekaj i dodaj do mięsa. Przypraw. Duś dwie godziny.
Wyjmij mięso i warzywa, odparuj do 1/3 płynu, przecedź i schłodź. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z częścią warzyw z rosołu, z ugotowanymi jajkami, natką pietruszki oraz octem. Zalej wywarem, przykryj folią spożywczą i chłodź 3-4 godziny.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień