Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka z mięsem i warzywami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5586
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5595
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5586
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5595
Składniki
Wieprzowinę, nogi i ogony opłucz i zalej wodą, tak by zakrywała mięso. Włoszczyznę obierz, pokrój, cebulę i pietruszkę posiekaj i dodaj do mięsa. Przypraw. Duś dwie godziny.
Wyjmij mięso i warzywa, odparuj do 1/3 płynu, przecedź i schłodź. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z częścią warzyw z rosołu, z ugotowanymi jajkami, natką pietruszki oraz octem. Zalej wywarem, przykryj folią spożywczą i chłodź 3-4 godziny.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień