Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka z mięsem i warzywami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422143
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2241
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422143
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2241
Składniki
Wieprzowinę, nogi i ogony opłucz i zalej wodą, tak by zakrywała mięso. Włoszczyznę obierz, pokrój, cebulę i pietruszkę posiekaj i dodaj do mięsa. Przypraw. Duś dwie godziny.
Wyjmij mięso i warzywa, odparuj do 1/3 płynu, przecedź i schłodź. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z częścią warzyw z rosołu, z ugotowanymi jajkami, natką pietruszki oraz octem. Zalej wywarem, przykryj folią spożywczą i chłodź 3-4 godziny.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień