Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane warzywa"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 281
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14546
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1707
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16732
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 281
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14546
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1707
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16732
Składniki
Bakłażan umyj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój go w podłużne pasy, oprósz solą i odstaw na kilkanaście minut. Gdy warzywo puści sok, spłucz go lub osusz papierowym ręcznikiem.
Umyj i osusz cukinie. Pokrój je w podłużne pasy, podobnie jak bakłażana. Strąki kolorowych papryk opłucz, osusz. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne.
Miąższ paprykowy pokrój na ósemki. Cebule obierz, podziel na cząstki.
1,5 szklanki oleju wymieszaj ze sporą szczyptą soli oraz pieprzu. Dodaj igiełki rozmarynu, przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek oraz zioła prowansalskie. marynaty wymieszaj.
Przygotowane warzywa ułóż w misce, zalej marynatą. Przemieszaj delikatnie i odstaw na około 30 minut. Po tym czasie rozłóż je na tacce do grillowania (lub na ruszcie w piekarniku). Piecz na złoty kolor. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
czas ok. 40 min; porcja – 280 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety