Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gryczane rulony z kiełbaskami"
Makaron z pomidorkami, szparagami i kiełbaskami to fajna propozycj na szybki...
Odsłon: 608
Chrupiące, bezglutenowe gofry z mąki gryczanej.
Odsłon: 290
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9038
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2951
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 487
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2337
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9038
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2951
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 487
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2337
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj całe jajka, mleko, wodę, paprykę i sól. Zmiksuj na gładkie ciasto. Wlej oliwę i jeszcze raz zmiksuj. Odstaw na przynajmniej 30 minut. Potem usmaż 8-10 grubych naleśników.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 2/3 sera wymieszaj z musztardą i przyprawami. Masę rozsmaruj na naleśnikach. Kiełbaski podgrzej we wrzątku, odcedź. Na każdym naleśniku połóż po jednej kiełbasce. Zawiń i ułóż w płaskim naczyniu do zapiekania, wysmarowanym masłem. Przykryj.
Zapiekaj w 170oC przez kilka minut, tak by naleśniki się zagrzały. Zdejmij przykrycie i posyp resztą startego sera. Podawaj na gorąco. Możesz przekroić je na 3 części i spiąć wykałaczkami. Powstaną smaczne przekąski.
Pomysł na odmianę znanego dania
Każdy naleśnik jest pyszny, ale czasami warto coś zmienić nawet w wypróbowanym przepisie.
•Wodę gazowaną i mleko zastąp piwem – naleśniki będą miały lekko słodowy smak, idealny do wytrawnego farszu.
•Zamiast mleka użyj gęstej śmietany 30% – naleśniki będą aksamitne, choć bardzo kaloryczne.
•Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej, zastąp mąkę pszenną mąką gryczaną, kukurydzianą, jaglaną czy kokosową.
•Użyj mleka roślinnego: kokosowego, migdałowego lub sojowego.
•Możesz zabarwić ciasto, dodając kolorowe , np. szpinak, sok z buraka czy kurkumę.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 74
Tarta z cukinią
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią doskonale sprawdzi się zarówn...
Odsłon: 1371