Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzanki z anchois"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Składniki
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 1,50 zł
1Awokado umyj starannie, przekrój na pół, usuwając pestki. Wydrąż miąższ. Posiekaj go drobno lub rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z limonki i oliwą.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Dodaj do awokado. Obraną cebulę poszatkuj. Połącz z musem z awokado. Całość starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pomidory umyj, pokrój w kosteczkę. Jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.
Kromki bagietki obsmaż na suchej patelni, opiecz w tosterze lub na blasze w piekarniku. Na ciepłych grzankach rozłóż pastę z awokado oraz fileciki anchois.
Kanapeczki obłóż pomidorami. Udekoruj opłukanymi listkami bazylii i od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety