Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzanki z anchois"
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 36
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10689
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5914
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 637
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 129
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 36
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10689
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5914
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 637
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 129
Składniki
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 1,50 zł
1Awokado umyj starannie, przekrój na pół, usuwając pestki. Wydrąż miąższ. Posiekaj go drobno lub rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z limonki i oliwą.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Dodaj do awokado. Obraną cebulę poszatkuj. Połącz z musem z awokado. Całość starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pomidory umyj, pokrój w kosteczkę. Jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.
Kromki bagietki obsmaż na suchej patelni, opiecz w tosterze lub na blasze w piekarniku. Na ciepłych grzankach rozłóż pastę z awokado oraz fileciki anchois.
Kanapeczki obłóż pomidorami. Udekoruj opłukanymi listkami bazylii i od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety