Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 609
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1283
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 609
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1283
Składniki
Na rozgrzanej oliwie obsmaż umyte, osuszone ręcznikiem papierowym i pokrojone w kostkę mięso. Zdejmij z patelni i odstaw.
Na pozostały tłuszcz włóż obraną, pociętą w grube plastry marchewkę oraz posiekany czosnek z cebulą. Dodaj liście laurowe i oregano. Zalej całość bulionem i zagotuj.
Następnie wrzuć mięso. Przykryj i gotuj kwadrans.
Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cukinię, kukurydzę, groszek i fasolkę. Duś pod przykryciem do miękkości warzyw.
Gotowy gulasz podawaj w wydrążonej dyni.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax