Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 316
Dodano: 31.03.2009
Odsłon: 10518
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Najpierw dokladnie myjemy mieso i osuszamy je recznikiem papierowym,a pozniej kroimy je w kostke sredniej wielkosci.
W rondelku rozgrzewamy olej i maslo i gdy tluszcz jest juz goracy to podsmarzamy na nim mieso i dodajemy do niego lisc laurowy i ziele angielskie-w tym czasie kroimy cebule na sredniej grubosci kostke.
Gdy mieso bedzie juz miekkie to kroimy marchewke w wieksza kostke i wrzucamy do miesa i gotujemy mieso razem z marchewka jeszcze przez 5 minut.
Przez ten czas przygotowujemy ciemny sos pieczeniowy tak jak pisze na opakowaniu i wlewamy do rondelka i calosc dobrze mieszamy,az do zagotowania.
Proponuje podawac gulasz z kasza gryczana lub jeczmienna i ogorkiem kiszonym lub buraczkami.SMACZNEGO...;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agulam22 29 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł.10 Kto głosował? | Odpowiedz