Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe danie lecz dlugo trzeba na nie czekac.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 142
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 142
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Składniki
Najpierw dokladnie myjemy mieso i osuszamy je recznikiem papierowym,a pozniej kroimy je w kostke sredniej wielkosci.
W rondelku rozgrzewamy olej i maslo i gdy tluszcz jest juz goracy to podsmarzamy na nim mieso i dodajemy do niego lisc laurowy i ziele angielskie-w tym czasie kroimy cebule na sredniej grubosci kostke.
Gdy mieso bedzie juz miekkie to kroimy marchewke w wieksza kostke i wrzucamy do miesa i gotujemy mieso razem z marchewka jeszcze przez 5 minut.
Przez ten czas przygotowujemy ciemny sos pieczeniowy tak jak pisze na opakowaniu i wlewamy do rondelka i calosc dobrze mieszamy,az do zagotowania.
Proponuje podawac gulasz z kasza gryczana lub jeczmienna i ogorkiem kiszonym lub buraczkami.SMACZNEGO...;)