Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy zapiekany pod ziemniakami"
Gulasz wołowy to wspaniały pomysł na pyszny obiad, w mojej wersji powstał z j...
Odsłon: 854
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 286
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 1914
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 286
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 1914
Składniki
Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji ok. 5,30 zł
Fasolkę gotujemy i odcedzamy. Cebulę kroimy w paski. Paprykę odcedzamy z zalewy.
Kawałki mięsa podsmażamy na oleju w brytfannie na jasnozłoty kolor. Następnie dodajemy cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy pieprzem, papryką, jałowcem oraz solą. Wlewamy bulion i pomidory, mieszamy. Przykrywamy brytfannę i zapiekamy ok. 90 minut w 200oC.
Obrane ziemniaki kroimy w średniej grubości plastry. Do wyjętego z piekarnika gulaszu dodajemy śmietanę, fasolkę i pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę, mieszamy. Wyrównujemy wierzch i w miarę ścisło układamy plastry ziemniaków. Solimy, kładziemy kawałki masła i posypujemy bułką tartą.
Pieczemy 60 minut w 200oC, aż ziemniaki będą miały jasnozłoty kolor. Podajemy z bukietem surówek.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Dania główne
Kopytka z warzywami w sosie serowym
Dania główne
Kotlety Kołodzieja
Dania główne
Smażone pierogi z mięsem
Curry z klopsami i bakłażanem
Klopsiki w gęstym, aromatycznym sosie curry z bakłażanem, pieczarkami i szpin...
Odsłon: 38
Kopytka z warzywami w sosie serowym
Pyszne, proste w przygotowaniu wegetariańskie danie
Odsłon: 64