Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy zapiekany pod ziemniakami"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24831
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24831
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji ok. 5,30 zł
Fasolkę gotujemy i odcedzamy. Cebulę kroimy w paski. Paprykę odcedzamy z zalewy.
Kawałki mięsa podsmażamy na oleju w brytfannie na jasnozłoty kolor. Następnie dodajemy cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy pieprzem, papryką, jałowcem oraz solą. Wlewamy bulion i pomidory, mieszamy. Przykrywamy brytfannę i zapiekamy ok. 90 minut w 200oC.
Obrane ziemniaki kroimy w średniej grubości plastry. Do wyjętego z piekarnika gulaszu dodajemy śmietanę, fasolkę i pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę, mieszamy. Wyrównujemy wierzch i w miarę ścisło układamy plastry ziemniaków. Solimy, kładziemy kawałki masła i posypujemy bułką tartą.
Pieczemy 60 minut w 200oC, aż ziemniaki będą miały jasnozłoty kolor. Podajemy z bukietem surówek.Źródło: Rewia