Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy zapiekany pod ziemniakami"
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1034
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4239
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4033
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 787
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1034
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4239
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4033
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 787
Składniki
Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji ok. 5,30 zł
Fasolkę gotujemy i odcedzamy. Cebulę kroimy w paski. Paprykę odcedzamy z zalewy.
Kawałki mięsa podsmażamy na oleju w brytfannie na jasnozłoty kolor. Następnie dodajemy cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy pieprzem, papryką, jałowcem oraz solą. Wlewamy bulion i pomidory, mieszamy. Przykrywamy brytfannę i zapiekamy ok. 90 minut w 200oC.
Obrane ziemniaki kroimy w średniej grubości plastry. Do wyjętego z piekarnika gulaszu dodajemy śmietanę, fasolkę i pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę, mieszamy. Wyrównujemy wierzch i w miarę ścisło układamy plastry ziemniaków. Solimy, kładziemy kawałki masła i posypujemy bułką tartą.
Pieczemy 60 minut w 200oC, aż ziemniaki będą miały jasnozłoty kolor. Podajemy z bukietem surówek.Źródło: Rewia