Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańska paella"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 277
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 914
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49347
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 277
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 914
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49347
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Strączki fasolki potnij na kawałeczki. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha. Grzyby pokrój na połówki. Dymki oczyść, cebulki potnij na cząstki, a szczypiorek na ukośne kawałeczki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj pozostałe pokrojone warzywa (bez szczypiorku) oraz ryż i mrożony groszek. Oprósz kurkumą. Krótko zasmaż. Podlej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 12 minut.
Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Posyp szczypiorkiem z dymek. Gotowe danie udekoruj oregano.
Jeśli wolisz pikantniejsze potrawy, dodaj chili. ok. 30 min 1 porcja zawiera ok. 370 kcal. Ok. 1,95 zł za porcję.Źródło: Tina