Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańska paella"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4632
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4632
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Strączki fasolki potnij na kawałeczki. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha. Grzyby pokrój na połówki. Dymki oczyść, cebulki potnij na cząstki, a szczypiorek na ukośne kawałeczki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj pozostałe pokrojone warzywa (bez szczypiorku) oraz ryż i mrożony groszek. Oprósz kurkumą. Krótko zasmaż. Podlej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 12 minut.
Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Posyp szczypiorkiem z dymek. Gotowe danie udekoruj oregano.
Jeśli wolisz pikantniejsze potrawy, dodaj chili. ok. 30 min 1 porcja zawiera ok. 370 kcal. Ok. 1,95 zł za porcję.Źródło: Tina