Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańska paella"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Strączki fasolki potnij na kawałeczki. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha. Grzyby pokrój na połówki. Dymki oczyść, cebulki potnij na cząstki, a szczypiorek na ukośne kawałeczki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj pozostałe pokrojone warzywa (bez szczypiorku) oraz ryż i mrożony groszek. Oprósz kurkumą. Krótko zasmaż. Podlej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 12 minut.
Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Posyp szczypiorkiem z dymek. Gotowe danie udekoruj oregano.
Jeśli wolisz pikantniejsze potrawy, dodaj chili. ok. 30 min 1 porcja zawiera ok. 370 kcal. Ok. 1,95 zł za porcję.Źródło: Tina