Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 519
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2291
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 519
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2291
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Kaszę przełóż do rondelka i zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut, do napęcznienia.
Warzywa oczyść, obierz i pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa, oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.
Podlej całość bulionem. Dodaj śmietanę, pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 30 minut.
Zalej kaszę potrawką i podawaj na gorąco.Źródło: Telemax