Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z kaszą

Indyk z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Indyk z kaszą"

Składniki

  • 60 dag fileta z piersi indyka
  • 2 cebule
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 3 kolorowe papryki
  • pół szklanki bulionu warzywnego (z kostki)
  • 5-6 łyżek śmietany
  • 1-2 łyżki pasty paprykowej
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Indyk z kaszą

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

  2. Kaszę przełóż do rondelka i zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut, do napęcznienia.

  3. Warzywa oczyść, obierz i pokrój.

  4. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa, oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.

  5. Podlej całość bulionem. Dodaj śmietanę, pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 30 minut.

  6. Zalej kaszę potrawką i podawaj na gorąco.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń