Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 233
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 715
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21430
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 233
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 715
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21430
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Kaszę przełóż do rondelka i zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut, do napęcznienia.
Warzywa oczyść, obierz i pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa, oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.
Podlej całość bulionem. Dodaj śmietanę, pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 30 minut.
Zalej kaszę potrawką i podawaj na gorąco.Źródło: Telemax