Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417998
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4574
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417998
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Kaszę przełóż do rondelka i zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut, do napęcznienia.
Warzywa oczyść, obierz i pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa, oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.
Podlej całość bulionem. Dodaj śmietanę, pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 30 minut.
Zalej kaszę potrawką i podawaj na gorąco.Źródło: Telemax