Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z moich ulubionych potraw są wszelkiego rodzaju placki. Mogłam bym się nimi zajadać cały czas. Jedną z form podania klasycznych placuszków są ostatnio modne jabłka w cieście naleśnikowym. W sumie nie dziwie się. W cieście naleśnikowym można tak naprawdę smażyć różne owoce, na przykład banany. Ja jednak jestem zwolenniczką klasyki. Jabłka w cieście naleśnikowym po pewnym czasie stały się jednymi z moich ulubionych szybkich deserów. Polecam!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Usuwamy gniazdo nasienne. Jabłka kroimy w plastry. Mąkę, mleko, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Miksujemy, dolewamy olej . Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. W cieście(które musi mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany) maczamy jabłka i kładziemy na bardzo rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor . Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem. Możemy podać również ze śmietaną.