Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajko w parówce"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Parówki rozetnij na pół, ale nie do końca (pozostaw około 1 cm nie przecięte). Wywiń ją, nadając kształt serca, końce zepnij wykałaczką.
Na patelni rozpuść razem masło i oliwę. Podsmaż parówki z jednej strony. Przewróć na drugą. Wbij jajko, nakryj przykrywką i usmaż. Oprósz solą, pieprzem, papryką.
Posyp jajka posiekanym szczypiorkiem albo koperkiem. Podawaj z rumianym tostem lub bułeczką.Źródło: Telemax