Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 598
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19916
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 467
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 598
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19916
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 467
Składniki
Tuszkę kaczki opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na porcje. Posyp je solą i suszonym tymiankiem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą. Natrzyj tym kawałki mięsa. Włóż je do miseczki. Szczelnie przykryj folią i wstaw do lodówki na 12 godzin. Pozostałe warzywa obierz. Cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki potnij w grubsze plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij na nim cebulę. Dołóż kawałki zamarynowanej kaczki. Obsmaż je ze wszystkich stron. Bulion wymieszaj z piwem. Zalej tym kaczkę. Duś pod przykryciem ok. godziny. W połowie czasu duszenia dołóż marchewki, 20 minut przed końcem wrzuć do rondla ziemniaki. Pod koniec duszenia danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Naj