Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1206
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1206
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 147
Składniki
Tuszkę kaczki opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na porcje. Posyp je solą i suszonym tymiankiem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą. Natrzyj tym kawałki mięsa. Włóż je do miseczki. Szczelnie przykryj folią i wstaw do lodówki na 12 godzin. Pozostałe warzywa obierz. Cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki potnij w grubsze plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij na nim cebulę. Dołóż kawałki zamarynowanej kaczki. Obsmaż je ze wszystkich stron. Bulion wymieszaj z piwem. Zalej tym kaczkę. Duś pod przykryciem ok. godziny. W połowie czasu duszenia dołóż marchewki, 20 minut przed końcem wrzuć do rondla ziemniaki. Pod koniec duszenia danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Naj