Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie mięska i warzyw :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 991
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 991
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Szynkę kroimy w paski, skrapiamy olejem i przyprawiamy 2 łyżeczkami musztardy oraz solą i pieprzem. Mięso wstawiamy do piekarnika na 40 min (funkcja termoobiegu). Po upieczeniu mięso wyciągamy z brytfanki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry o grubości pół centymetra. Następnie smażymy je na patelni na rumiany kolor.
Do wcześniej użytej brytfanki układamy warstwy gotowych ziemniaków, mięsa i znów ziemniaków. Zalewamy wszystko sosem śmietanowo jajecznym (250 ml wody, 5 łyżek śmietany, jajo, sambal, ser żółty, sól, pieprz) i wstawiamy do piekarnika na 20 min. 180 stopni(funkcja góra dół). Po upieczeniu układamy wg uznania warzywa i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego :)