Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie mięska i warzyw :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3876
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29416
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18846
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3876
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29416
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18846
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 790
Składniki
Szynkę kroimy w paski, skrapiamy olejem i przyprawiamy 2 łyżeczkami musztardy oraz solą i pieprzem. Mięso wstawiamy do piekarnika na 40 min (funkcja termoobiegu). Po upieczeniu mięso wyciągamy z brytfanki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry o grubości pół centymetra. Następnie smażymy je na patelni na rumiany kolor.
Do wcześniej użytej brytfanki układamy warstwy gotowych ziemniaków, mięsa i znów ziemniaków. Zalewamy wszystko sosem śmietanowo jajecznym (250 ml wody, 5 łyżek śmietany, jajo, sambal, ser żółty, sól, pieprz) i wstawiamy do piekarnika na 20 min. 180 stopni(funkcja góra dół). Po upieczeniu układamy wg uznania warzywa i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego :)