Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniaczki"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Mąkę z masłem i solą posiekaj nożem, dodaj wodę. Ciasto szybko wyrabiaj, by nie ogrzać go w dłoniach. Jednolitą masę uformuj w kulę, zawiń w folię aluminiową, włóż do lodówki na godzinę. Wyjmij ciasto, podziel je na pół, cienko rozwałkuj. Jedną część włóż do formy wysmarowanej masłem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle. Dodaj opłukaną, dobrze odciśniętą i posiekaną kapustę, posiekany koperek. Całość przypraw kminkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj, duś godzinę na małym ogniu.
Farsz nakładaj na upieczony spód, przykryj surowym ciastem. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień