Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 1335
Dodano: 14.08.2008
Odsłon: 39540
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, wykrawamy głąb, a resztę drobno kroimy. Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Kapustę zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem. Kiedy kapusta zmięknie, odcedzamy ją, a następnie mieszamy z boczkiem i cebulką( podsmażyć na patelni). Dalej podgrzewamy i doprawiamy octem, solą, pieprzem i i ewentualnie odrobiną cukru. Uwaga: po dodaniu octu kapusta zmienia kolor na lekko różowy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ewulka55 07 marca 2012Zgłoś do usunięcia
musze wypróbować z tego przepisu - ja taką modrą kapustkę robię z gęsim tłuszczykiem i dodaję odrobinę kminku też jest pychotka13 Kto głosował? | Odpowiedz

nero78 17 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam pycha, dziękuję za przepis :)13 Kto głosował? | Odpowiedz

nero78 17 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam pycha :), dziękuję za przepis13 Kto głosował? | Odpowiedz

kascha1111 30 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
mniam pyszny obiadek az slinka cieknie....13 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 05 października 2010Zgłoś do usunięcia
pyszności, uwielbiam taką kapustę i korzystam z Twojego przepisu:)13 Kto głosował? | Odpowiedz

Gruba-dynia 18 września 2010Zgłoś do usunięcia
"Modrą" kapustę wg twojego przepisu robiłam już kilka razy. Jest ekstra!Pozdrawiam:-)
13 Kto głosował? | Odpowiedz