Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami"
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody. Odcedź.
Kapustę dwukrotnie opłucz, dokładnie odciśnij, posiekaj. Włóż do garnka, posyp przy- prawą do bigosu, pieprzem, słodką papryką i kminkiem, podlej olejem, dokładnie wymieszaj. Smaż ok. 30 minut na małym ogniu, mieszając.
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż woda odparuje. Przypraw. Dodaj kapustę, wymieszaj, smaż ok. 5 minut. Dodaj makaron, połącz.Źródło: Chwila dla Ciebie