Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami

Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami"

Składniki

  • op. makaronu kokardki lub łazanki
  • 20 dag pieczarek
  • 70 dag kiszonej kapusty
  • łyżka słodkiej papryki
  • duża cebula
  • pół łyżeczki ziaren kminku
  • przyprawa do bigosu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa

  2. Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody. Odcedź.

  3. Kapustę dwukrotnie opłucz, dokładnie odciśnij, posiekaj. Włóż do garnka, posyp przy- prawą do bigosu, pieprzem, słodką papryką i kminkiem, podlej olejem, dokładnie wymieszaj. Smaż ok. 30 minut na małym ogniu, mieszając.

  4. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż woda odparuje. Przypraw. Dodaj kapustę, wymieszaj, smaż ok. 5 minut. Dodaj makaron, połącz.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń