Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta z grochem i grzybami - nie tylko na Wigilię.
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 61
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1146
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 61
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1146
Składniki
Grzyby namoczyć na kilka godzin i ugotować do miękkości w wodzie w której się moczyły. Grzyby wyjąć z wywaru (wywar zachować do zupy grzybowej),przestudzić i pokroić w paseczki.
Umyty groch zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości i odcedzić.
Kapustę ugotować do miękkości i odcedzić.
Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na maśle.
Do kapusty dodać groch, grzyby, przesmażoną cebulę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i przesmażyć. Smacznego!