Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta z grochem i grzybami - nie tylko na Wigilię.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1101
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1101
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Grzyby namoczyć na kilka godzin i ugotować do miękkości w wodzie w której się moczyły. Grzyby wyjąć z wywaru (wywar zachować do zupy grzybowej),przestudzić i pokroić w paseczki.
Umyty groch zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości i odcedzić.
Kapustę ugotować do miękkości i odcedzić.
Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na maśle.
Do kapusty dodać groch, grzyby, przesmażoną cebulę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i przesmażyć. Smacznego!