Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta z grochem i grzybami - nie tylko na Wigilię.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2222
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9484
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1823
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2222
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9484
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1823
Składniki
Grzyby namoczyć na kilka godzin i ugotować do miękkości w wodzie w której się moczyły. Grzyby wyjąć z wywaru (wywar zachować do zupy grzybowej),przestudzić i pokroić w paseczki.
Umyty groch zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości i odcedzić.
Kapustę ugotować do miękkości i odcedzić.
Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na maśle.
Do kapusty dodać groch, grzyby, przesmażoną cebulę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i przesmażyć. Smacznego!