Do góry

Dania główne Przepis na:

Kartofle pod serową pierzynką

Kartofle pod serową pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 315

Dodano:

Odsłon: 6235

łatwy przepis

Składniki

  • ziemniaki, 1,5 kg
  • ser żółty, 20 dag
  • ser plesniowy, 10 dag
  • serek smietankowy z ziolami i papryka, 10 dag
  • pomidor, 1
  • szczypiorek
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kartofle pod serową pierzynką

Przygotowanie

  1. ziemniaki wyszoruj,ugotuj w osolonej wodzie.Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach,ser plesniowy pokroj.Ziemniaki odcedz,przelej woda i obierz.

  2. Forme do pieczenia posmaruj tluszczem.Ziemniaki gesto ponacinaj,ulóz w formie,rozloz sery i rozsmaruj serek smietankowy..Kartofle zapiekaj okolo 20 min w temp 200 stopni.

  3. pomidor pokroj w drobna kostke,szczypiorek posiekaj posyp ziemniaki,podawaj gorace.Swietnym dodatkiem bedzie salata z sosem winegret.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń