Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro jest Risotto to może też być kaszotto ;p - pyszne, zdrowe i sycące :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
por pokroić w plastry, gotować w małej ilości wody do miękkości, zmiksować na krem razem z serkiem, dodać łyżkę śmietany, sól pieprz.
wstawić kaszę i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotować szparagi.
Przygotować większą patelnie. Cebulę posiekać zeszklić na maśle, dodać czosnek. polędwice z kurczaka pokroić i dać na patelnię. Po chwili dolać krem z pora. doprawić do smaku i wg. uznania dodać jeszcze serka albo śmietany, dokładnie wymieszać na aksamitny sos.
Na patelnie z sosem wrzucić ugotowaną odcedzoną kaszę i szparagi. delikatnie wymieszać dodać starty żółty ser. Całość jeszcze raz doprawić i rozkładać na talerze :D