Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro jest Risotto to może też być kaszotto ;p - pyszne, zdrowe i sycące :)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1123
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1265
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 465
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1123
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1265
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 465
Składniki
por pokroić w plastry, gotować w małej ilości wody do miękkości, zmiksować na krem razem z serkiem, dodać łyżkę śmietany, sól pieprz.
wstawić kaszę i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotować szparagi.
Przygotować większą patelnie. Cebulę posiekać zeszklić na maśle, dodać czosnek. polędwice z kurczaka pokroić i dać na patelnię. Po chwili dolać krem z pora. doprawić do smaku i wg. uznania dodać jeszcze serka albo śmietany, dokładnie wymieszać na aksamitny sos.
Na patelnie z sosem wrzucić ugotowaną odcedzoną kaszę i szparagi. delikatnie wymieszać dodać starty żółty ser. Całość jeszcze raz doprawić i rozkładać na talerze :D