Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro jest Risotto to może też być kaszotto ;p - pyszne, zdrowe i sycące :)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 235
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 88
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 162
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 235
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 88
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 162
Składniki
por pokroić w plastry, gotować w małej ilości wody do miękkości, zmiksować na krem razem z serkiem, dodać łyżkę śmietany, sól pieprz.
wstawić kaszę i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotować szparagi.
Przygotować większą patelnie. Cebulę posiekać zeszklić na maśle, dodać czosnek. polędwice z kurczaka pokroić i dać na patelnię. Po chwili dolać krem z pora. doprawić do smaku i wg. uznania dodać jeszcze serka albo śmietany, dokładnie wymieszać na aksamitny sos.
Na patelnie z sosem wrzucić ugotowaną odcedzoną kaszę i szparagi. delikatnie wymieszać dodać starty żółty ser. Całość jeszcze raz doprawić i rozkładać na talerze :D