Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ketchup pomidorowy bez konserwantów.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Składniki
Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.
Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).
Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)
Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.
Całość gotujemy około 1 godziny.
Przykrywamy i zostawiamy na noc.
Na drugi dzień gotujemy około godziny.
Nakładamy do słoików.
Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) gotujemy około 20 minut.
Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.
Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.