Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ketchup pomidorowy bez konserwantów.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 242
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 267
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 165
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 132
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2294
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 242
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 267
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 165
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 132
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2294
Składniki
Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.
Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).
Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)
Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.
Całość gotujemy około 1 godziny.
Przykrywamy i zostawiamy na noc.
Na drugi dzień gotujemy około godziny.
Nakładamy do słoików.
Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) gotujemy około 20 minut.
Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.
Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.