Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ketchup pomidorowy bez konserwantów.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 773
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 773
Składniki
Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.
Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).
Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)
Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.
Całość gotujemy około 1 godziny.
Przykrywamy i zostawiamy na noc.
Na drugi dzień gotujemy około godziny.
Nakładamy do słoików.
Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) gotujemy około 20 minut.
Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.
Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.