Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbaski po diabelsku"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Każdą kiełbaskę pokrój na 2 lub 3 kawałki. Musztardę wymieszaj z olejem na gładką pastę, natrzyj nią kiełbaski, przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej 3-4 łyżkami wody lub rosołu, przykryj folią aluminiową i piecz w 170°C przez 30 minut.
Umyj, oczyść i pokrój paprykę, chili (bez nasionek!), pomidory, seler, cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Warzywa wrzuć na rozgrzaną oliwę, wlej ocet i dodaj wszystkie przyprawy. Duś na małym ogniu 20-30 minut. Zmiksuj na gęsty sos.
Do sosu włóż upieczone kiełbaski (jeśli sos jest za rzadki, wkrusz do niego miękisz z 1 kromki pieczywa razowego). Przemieszaj, by sos pokrył kiełbaski (ewentualnie posyp ulubionym serem). Wstaw do piekarnika i zapiekaj kolejne 15 minut w 170°C.Źródło: Naj