Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbaski po diabelsku"
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 143
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 89
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 644
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1640
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 143
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 89
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 644
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1640
Składniki
Każdą kiełbaskę pokrój na 2 lub 3 kawałki. Musztardę wymieszaj z olejem na gładką pastę, natrzyj nią kiełbaski, przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej 3-4 łyżkami wody lub rosołu, przykryj folią aluminiową i piecz w 170°C przez 30 minut.
Umyj, oczyść i pokrój paprykę, chili (bez nasionek!), pomidory, seler, cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Warzywa wrzuć na rozgrzaną oliwę, wlej ocet i dodaj wszystkie przyprawy. Duś na małym ogniu 20-30 minut. Zmiksuj na gęsty sos.
Do sosu włóż upieczone kiełbaski (jeśli sos jest za rzadki, wkrusz do niego miękisz z 1 kromki pieczywa razowego). Przemieszaj, by sos pokrył kiełbaski (ewentualnie posyp ulubionym serem). Wstaw do piekarnika i zapiekaj kolejne 15 minut w 170°C.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z truskawkami
Dania główne
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Pierogi z truskawkami
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 26
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobó...
Odsłon: 32