Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna botwinka"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Botwinkę umyj, drobno pokrój wraz z buraczkami. Ziemniaki i marchewkę obierz, umyj i pokrój. Wywar zagotuj, dodaj marchewkę i ziemniaki oraz buraki i gotuj na małym ogniu ok. 15 min. Dodaj botwinkę i gotuj ok. 10 minut, aż warzywa zmiękną. Dodaj łyżkę octu i łyżeczkę cukru (lub więcej).
Dopraw solą, ewentualnie zabiel zahartowaną śmietaną. Podaj z posiekanym koperkiem, możesz dodać też jajka na twardo.Źródło: Świat kobiety