Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna botwinka"
Przepis dnia
Wczesny okres lata ma do siebie chłodniki. Mój chłodnik zrobiłam na bazie bo...
Odsłon: 2758
Składniki
Botwinkę umyj, drobno pokrój wraz z buraczkami. Ziemniaki i marchewkę obierz, umyj i pokrój. Wywar zagotuj, dodaj marchewkę i ziemniaki oraz buraki i gotuj na małym ogniu ok. 15 min. Dodaj botwinkę i gotuj ok. 10 minut, aż warzywa zmiękną. Dodaj łyżkę octu i łyżeczkę cukru (lub więcej).
Dopraw solą, ewentualnie zabiel zahartowaną śmietaną. Podaj z posiekanym koperkiem, możesz dodać też jajka na twardo.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 75
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 62