Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Ziemniaki i seler oczyść, obierz i zetrzyj na tarce z gwiazdkowymi otworami. Lekko odciśnij na sitku i dokładnie wymieszaj. Do masy wbij jajka, wsyp mąkę i przyprawy. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do ciasta. Ponownie wymieszaj. Masa powinna być lekko wilgotna.
Na rozgrzanym oleju usmaż placuszki. Osącz je na ręczniku papierowym. Po 2 placuszki przełóż plasterkiem sera. Ułóż na blasze. Dociśnij i podpiecz przez kilka minut w 180oC. Mozzarellę zetrzyj, szynkę pokrój w paseczki i pod koniec pieczenia posyp nimi placuszki. Podawaj udekorowane koperkiem.Źródło: Naj