Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 04.03.2011
Odsłon: 968
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Bulke tarta namoczyc w mleku przez 30 minut
Pieczarki udusic w polowie masla i 4 lyzkach oliwy.Rozprowadzic z maka.Wlac bulion i wino i 15 min podgrzewac .Dodac pokrojone pomidory (mozna uzyc pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, cukier oraz bazylie i dusic przez 30 min
Wymieszac mieso mielone z szalotka i bulka tarta, doprawic sola pieprzem i uformowac 14 kulek.
Na patelni rozgrzac 4 lyzki oliwy i reszte masla. Obsmazyc miesne kuleczki, a nastepnie przelozyc do brytfanny. Zalac sosem z grzybow i czerwonego wina. Wsawic do nagrzanego piekarnika w 180 stopni na 30 min
W duzym garnku zagotowac osolona wode. Makaron ugotowac al dente z jedna lyzka oliwy, odlac i przelozyc do miski. Klopsiki z sosem wylozyc na makaron
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)