Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesli macie dostac gosci i nie wiecie co przyzadzic na kolacje, to te wloskie danie musicie wyprubowac!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Bulke tarta namoczyc w mleku przez 30 minut
Pieczarki udusic w polowie masla i 4 lyzkach oliwy.Rozprowadzic z maka.Wlac bulion i wino i 15 min podgrzewac .Dodac pokrojone pomidory (mozna uzyc pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, cukier oraz bazylie i dusic przez 30 min
Wymieszac mieso mielone z szalotka i bulka tarta, doprawic sola pieprzem i uformowac 14 kulek.
Na patelni rozgrzac 4 lyzki oliwy i reszte masla. Obsmazyc miesne kuleczki, a nastepnie przelozyc do brytfanny. Zalac sosem z grzybow i czerwonego wina. Wsawic do nagrzanego piekarnika w 180 stopni na 30 min
W duzym garnku zagotowac osolona wode. Makaron ugotowac al dente z jedna lyzka oliwy, odlac i przelozyc do miski. Klopsiki z sosem wylozyc na makaron