Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy ryżowe z żółtym serem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28776
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28776
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Ser żółty zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
Na dużej patelni teflonowej rozpuść masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę, imbir oraz ostrą papryczkę. Po chwili wsyp ryż i podsmaż go przez 2 minuty, cały czas mieszając.
Następnie dolej dwie szklanki wody, dodaj sól i gotuj do czasu, aż płyn odparuje. Wtedy dosyp starty ser żółty i całość wymieszaj.
Gdy wystygną, wbij jajko, dodaj rozgnieciony ser biały, posiekaną natkę pietruszki i pieprz.
Z masy uformuj kulki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Udekoruj świeżymi ziołami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcalŹródło: Kurier TV