Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy ryżowe z żółtym serem"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 277
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22530
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 267
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 277
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22530
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 267
Składniki
Ser żółty zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
Na dużej patelni teflonowej rozpuść masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę, imbir oraz ostrą papryczkę. Po chwili wsyp ryż i podsmaż go przez 2 minuty, cały czas mieszając.
Następnie dolej dwie szklanki wody, dodaj sól i gotuj do czasu, aż płyn odparuje. Wtedy dosyp starty ser żółty i całość wymieszaj.
Gdy wystygną, wbij jajko, dodaj rozgnieciony ser biały, posiekaną natkę pietruszki i pieprz.
Z masy uformuj kulki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Udekoruj świeżymi ziołami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcalŹródło: Kurier TV