Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia domowe kluseczki z sosikiem z kiełbasy
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7003
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30544
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29268
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7003
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30544
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29268
Składniki
sos: cebule kroimy z kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze podsmażamy. Dodajemy kiełbasę pokrojona w kostkę i nadal podsmażamy dodajemy przyprawy (ja dałam pieprz, vegetę i majeranek), podlewamy wodą i gotujemy jeszcze około 5 minut. Śmietanę mieszamy z mąką (2 łyżki) i należy chwilkę podgotować.
Kluseczki: Do miseczki wsypujemy mąkę, solimy i dolewamy mleka, miksujemy, w razie potrzeby dolewamy mleka. masa ma być dość gęsta. Tak przygotowane ciasto wrzucamy łyżeczką lub łyżką (w zależności jakiej wielkości kluski chcemy mieć) na gotująca i osoloną wodę od czasu do czasu mieszając, po wypłynięciu gotujemy około 2 min. Odlewamy i opłukujemy zimną wodą. Podajemy z sosikiem. Smacznego