Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle z brzoskwiniami"
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 288
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 288
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Składniki
Ziemniaki ugotuj, przeciśnij, ostudź. Połącz z mąką, jajkami i szczyptą soli, zagnieć. Ciasto podziel na kawałki, z każdego formuj placuszek, kładź kawałek brzoskwini, formuj kulkę.
Gotuj we wrzącej osolonej wodzie dwie minuty od momentu wypłynięcia, obtocz w wiórkach kokosowych. Podawaj z kawałkami pomarańczy, śmietaną i zmiksowaną konfiturą z wiśni.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień