Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasza manna - 20dkg. ser ( twarög) -1/2 KG. jajka - 2szt. maslo - 1 lyzeczka. maka- 20 dkg. maka ziemniacza- 2 lyzki. sliwki wegierki- 15-20 szt. bulka tarta- pöl szklanki , kakao-1lyzka cynamon- 1 lyzeczka cukier puder do posypania.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Składniki
Zöltka utrzec z maslem i twarogiem,wsypac kasze manne , make,söl i wymieszac. Bialka ubic na sztywno i dodac do masy serowej.Z masy formowac kule ,do srodka wkladac sliwke bez pestki i dokladnie zlepic. Gotowac w wodzie bez soli, okolo 10 min.
Zrobic panierke z bulki ,cynamonu i kakao.Ugotowane obtoczyc w panierce i ukladac po 2 sztuki na srodek talerza. Posypac cukrem pudrem przez sitko, naokolo polac sosem owocowym.