Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 24
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 42
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 24
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 42
Składniki
Ze śliwek wyjąć pestki.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajka, sól do smaku i tyle mąki ile wejdzie do ciasta, aby uzyskać gęstą konsystencję. Odrywać kawałki ciasta i zawijać w nie całą małą śliwkę. Gotować we wrzątku do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze śmietanką i cukrem lub bułką tartą przesmażoną na maśle. Można użyć mrożonych owoców - zamrożone zawinąć w ciasto i wrzucić na wrzątek - ciut dłużej będą się gotować jak te ze świeżymi owocami.