Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 559
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 293
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1496
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 559
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 293
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1496
Składniki
Ze śliwek wyjąć pestki.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajka, sól do smaku i tyle mąki ile wejdzie do ciasta, aby uzyskać gęstą konsystencję. Odrywać kawałki ciasta i zawijać w nie całą małą śliwkę. Gotować we wrzątku do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze śmietanką i cukrem lub bułką tartą przesmażoną na maśle. Można użyć mrożonych owoców - zamrożone zawinąć w ciasto i wrzucić na wrzątek - ciut dłużej będą się gotować jak te ze świeżymi owocami.