Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 237
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 372
Polecam.
Odsłon: 797
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 237
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 372
Polecam.
Odsłon: 797
Składniki
Ze śliwek wyjąć pestki.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajka, sól do smaku i tyle mąki ile wejdzie do ciasta, aby uzyskać gęstą konsystencję. Odrywać kawałki ciasta i zawijać w nie całą małą śliwkę. Gotować we wrzątku do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze śmietanką i cukrem lub bułką tartą przesmażoną na maśle. Można użyć mrożonych owoców - zamrożone zawinąć w ciasto i wrzucić na wrzątek - ciut dłużej będą się gotować jak te ze świeżymi owocami.