Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i syte ( ok. 100 kcal sztuka! )
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki na parze
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub potarkować
Do ziemniaków wbić jedno jajko i dosypać szklankę mąki
Wszystko wymieszać dokładnie cały czas dosypując mąkę
Gdy ciasto będzie miało stałą konsystencje i nie będzie się mocno lepić należy uformować wałek o szerokości ok 4 cm
Wałek pociąć na kawałki ok 5 cm i rozpłaszczyć lekko na "placuszki"
Do środka "placuszków" włożyć wydrylowaną śliwkę ( lekko naciętą nie rozkrojoną ) i uformować kulkę
Knedle ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane jogurtem z cukrem waniliowym.