Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i syte ( ok. 100 kcal sztuka! )
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 904
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4537
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1157
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 517
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 904
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4537
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1157
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 517
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki na parze
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub potarkować
Do ziemniaków wbić jedno jajko i dosypać szklankę mąki
Wszystko wymieszać dokładnie cały czas dosypując mąkę
Gdy ciasto będzie miało stałą konsystencje i nie będzie się mocno lepić należy uformować wałek o szerokości ok 4 cm
Wałek pociąć na kawałki ok 5 cm i rozpłaszczyć lekko na "placuszki"
Do środka "placuszków" włożyć wydrylowaną śliwkę ( lekko naciętą nie rozkrojoną ) i uformować kulkę
Knedle ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane jogurtem z cukrem waniliowym.