Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3988
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3988
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Składniki
Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez praskę lub zmielić, dodać resztę składników,wyrobić ciasto. Z ciasta uformować podłużne wałki 5cm grubości, 15cm długości. Zagotować wodę /jak na makaron/ posolić,włożyć knedle i gotować ok. 15-20 min.. W czasie gotowania delikatnie odwracać je. Gotowe knedle wyjąć, przez chwilę osaczyć,następnie pokroić w plastry grubości 5-2cm. Proponuję podawać do drugiego dania zamiast ziemniaków.