Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki na zimno z awokado

Kokardki na zimno z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Kokardki na zimno z awokado"

Składniki

  • 250 g makaronu kokardki
  • 1 awokado
  • dwie garście rukoli (lub innej sałaty)
  • 4 suszone pomidory
  • 1/2 granatu
  • ziołowy sos winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżki octu winnego
  • 1/2 łyżeczki posiekanej drobno bazylii, tymianku i oregano (mogą być suszone)
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • 10 minut • dla 2 osób • cena 10 zł

  2. Ugotuj makaron i po przelaniu zimną wodą odstaw do ostygnięcia. Umyj i osusz sałatę. Pomidory pokrój w paski, obierz awokado i pokrój w kosteczkę, wyłuskaj z granatu ziarna owocu. Wszystko pomieszaj z makaronem i polej winegretem.

  3. Błyskawiczny sposób na zrobienie sosu: umieść w niewielkim słoiku, zakręć wieczko i energicznie wstrząśnij. Później posól i popieprz do smaku. Niewykorzystany sos możesz przechować w lodówce.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń