Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe racuchy z truskawkami"
Do rondelka wlej mleko kokosowe. Dodaj pokrojone w kosteczkę masło i cały czas mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Mieszankę przelej do miski, przestudź ją (powinna być letnia). Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. wsyp do mleka z masłem. Dodaj również cukier, skórkę z pomarańczy oraz żółtka, zmiksuj. W oddzielnym naczyniu ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przełóż ją do ciasta i delikatnie przemieszaj drewnianą łyżką.
Miskę z ciastem przykryj folią spożywczą i schowaj na 15 min do lodówki.
Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Wrzuć do rondelka. Dodaj miód i 100 ml wody. Duś ok. 5 min. Zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną w 1/3 szkl. zimnej wody. Wymieszaj z posiekaną miętą.
Rozgrzaną patelnię posmaruj olejem. Nakładaj łyżką ciasto. Smaż racuszki na złoto z obu stron. Podawaj przełożone truskawkami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina
lekki i bardzo aromatyczny i delikatnie słodki deser, truskawki z takimi doda...
Odsłon: 670
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 2983
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7817
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2114
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30005
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5034
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7817
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2114
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30005
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5034
Składniki
Do rondelka wlej mleko kokosowe. Dodaj pokrojone w kosteczkę masło i cały czas mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Mieszankę przelej do miski, przestudź ją (powinna być letnia). Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. wsyp do mleka z masłem. Dodaj również cukier, skórkę z pomarańczy oraz żółtka, zmiksuj. W oddzielnym naczyniu ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przełóż ją do ciasta i delikatnie przemieszaj drewnianą łyżką.
Miskę z ciastem przykryj folią spożywczą i schowaj na 15 min do lodówki.
Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Wrzuć do rondelka. Dodaj miód i 100 ml wody. Duś ok. 5 min. Zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną w 1/3 szkl. zimnej wody. Wymieszaj z posiekaną miętą.
Rozgrzaną patelnię posmaruj olejem. Nakładaj łyżką ciasto. Smaż racuszki na złoto z obu stron. Podawaj przełożone truskawkami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 115
Kotlety drobiowe
Smakują wybornie.
Odsłon: 59