Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe racuchy z truskawkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Do rondelka wlej mleko kokosowe. Dodaj pokrojone w kosteczkę masło i cały czas mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Mieszankę przelej do miski, przestudź ją (powinna być letnia). Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia. wsyp do mleka z masłem. Dodaj również cukier, skórkę z pomarańczy oraz żółtka, zmiksuj. W oddzielnym naczyniu ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przełóż ją do ciasta i delikatnie przemieszaj drewnianą łyżką.
Miskę z ciastem przykryj folią spożywczą i schowaj na 15 min do lodówki.
Truskawki opłucz, oczyść, pokrój. Wrzuć do rondelka. Dodaj miód i 100 ml wody. Duś ok. 5 min. Zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną w 1/3 szkl. zimnej wody. Wymieszaj z posiekaną miętą.
Rozgrzaną patelnię posmaruj olejem. Nakładaj łyżką ciasto. Smaż racuszki na złoto z obu stron. Podawaj przełożone truskawkami. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina