Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowy barszcz"
Do przygotowania barszczu Wigilijnego niezbędny jest zakwas buraczany (https:...
Odsłon: 9693
Wolicie zupę szczawiową czy barszcz szczawiowy i osobno ziemniaki ze skwarkam...
Odsłon: 2368
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 342
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 342
Składniki
Kapustę poszatkuj, por potnij w krążki. Pozostałe warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem.
Na patelni rozpuść masło. Zeszklij najpierw por, a później dorzuć boczek.
Wrzuć do gotującego się wywaru. Dołóż pozostałe warzywa (bez kapusty) i dosyp przyprawy. Dopiero 10 minut przed końcem gotowania dodaj wło ską kapustę.
Na koniec zabiel zupę zahartowaną śmietaną i lekko zagęść mąką.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 76
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 62