Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowy barszcz"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Kapustę poszatkuj, por potnij w krążki. Pozostałe warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem.
Na patelni rozpuść masło. Zeszklij najpierw por, a później dorzuć boczek.
Wrzuć do gotującego się wywaru. Dołóż pozostałe warzywa (bez kapusty) i dosyp przyprawy. Dopiero 10 minut przed końcem gotowania dodaj wło ską kapustę.
Na koniec zabiel zupę zahartowaną śmietaną i lekko zagęść mąką.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax