Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki w cieście drożdżowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Mąkę połącz z drożdżami, dodaj mleko, wodę, żółtka, sól i cukier. Wyrób. Dodaj olej. Wyrabiaj, aż ciasto będzie miękkie, odstaw w ciepłe miejsce.
Mięso wymieszaj z jajkiem posiekaną bazylią, 2 łyżkami bułki tartej i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, musztardą i przyprawami. Masę formuj w okrągłe kulki. Obtocz w pozostałej bułce, smaż na rozgrzanym oleju 5 minut, dolej wino i duś kwadrans pod przykryciem.
Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie 30 minut. Z ciasta formuj wałeczki i nabijaj na patyczki naprzemiennie z pulpetami. Piecz w temp. 190°C 20 minut.
Układaj na sałacie z pokrojonymi pomidorkami. Całość skrop oliwą.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień