Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z soczewicą i wędzonką"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1634
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1634
Składniki
Soczewicę opłucz i wsyp do garnka z zimną wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec gotowania posól. Odcedź. Na suchej patelni podsmaż rozdrobniony boczek. Dodaj pokrojoną cebulę i zeszklij ją. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę wędzonkę. Odstaw mieszankę.
Do misy wsyp soczewicę oraz mieszankę z patelni. Dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną w małej ilości wody oraz żółtka. Dopraw solą i pieprzem. Następnie uformuj kotlety. Obtocz je w ubitych jajkach z małą ilością wody oraz w bułce tartej. Usmaż na oleju.Źródło: Na żywo