Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne w zalewie octowej

Kotlety rybne w zalewie octowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 13394

Kółeczka, czyli kotlety w zalewie octowej z cebulką

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotować osoloną wodę, dodać pieprz, ziele i liście laurowe. Cebulę pokroić w paski, zagotować do lekkiego zmięknięcia.

  2. Z cukru zrobić karmel, dodać do zalewy razem z octem. Odstawić do ostygnięcia.

  3. Rybę z 1 cebulą zmielić na gładką masę, odcisnąć nadmiar wody.

  4. Dodać jajko, bułkę i przyprawy. Uformować kotlety i usmażyć.

  5. Gotowe kotlety układać warstwowo, zalać zalewą i odstawić na minimum 12 godzin, aby się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń