Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kółeczka, czyli kotlety w zalewie octowej z cebulką
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Zagotować osoloną wodę, dodać pieprz, ziele i liście laurowe. Cebulę pokroić w paski, zagotować do lekkiego zmięknięcia.
Z cukru zrobić karmel, dodać do zalewy razem z octem. Odstawić do ostygnięcia.
Rybę z 1 cebulą zmielić na gładką masę, odcisnąć nadmiar wody.
Dodać jajko, bułkę i przyprawy. Uformować kotlety i usmażyć.
Gotowe kotlety układać warstwowo, zalać zalewą i odstawić na minimum 12 godzin, aby się przegryzły.