Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez paanierki,szybkoi prosto
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8660
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8660
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Schabowe z jablkiem i czosnkiem Kotlety schabowe rozbic,posolic,oproszyc pieprzem.Wrzucic na rozgrzany tluszcz(bez panierowania)smazyc 2 minuty,obrocic na druga strone,na kazdy kotlet polozyc duzy zabek czosnku pokrojony w plasterki oraz starte na "jarzynowce" jablko.Przykryc patelnie pokrywka ,smazyc okolo 3-4 minuty .Po tym czasie obrocic kotlety ponownie (tym razem jablkiem do dolu) smazyc ze 2-3 minuty (aby jablko sie zmacerowalo)ulozyc na lisciu salaty z jablkami na wierzchu-smacznego.