Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa na piątkowy obiad;) Tanie, pożywne i smaczne. Można też wykorzystać resztki niedojedzonej zupy;)
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 1265
Tak proste w przygotowaniu a tak smaczne. Wyobraź sobie grzankę posmarowaną t...
Odsłon: 58
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 1265
Tak proste w przygotowaniu a tak smaczne. Wyobraź sobie grzankę posmarowaną t...
Odsłon: 58
Składniki
Gotujemy warzywa do miękkości. Mielimy na w miarę gładką masę (chyba, że ktoś woli zostawić kawałeczki). Mieszamy z jajkiem i jeśli masa jest zbyt "luźna" dodajemy mąkę lub bułkę tartą (albo i grysik ;) ). Doprawiamy. Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z ostrym sosem pomidorowym lub barszczykiem ;)