Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze Smaczny.pl
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93834
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2703
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1624
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93834
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2703
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3530
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1624
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Składniki
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Ostudzić, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto.
Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić i razem z pieczarkami i mielonym mięsem obsmażyć na oleju. Do około ¾ szklanki wody dodać mąkę i wymieszać z pieczarkami, cebulą i mięsem. Wszystko gotować ok. 15 minut. Ostudzić.
Urywać ciasta po kawałku, posypywać mąką i formować w ręku krążek.
Wkładać nadzienie, zlepiać jak knedle i spłaszczać.
Obtoczyć kotleciki w mącę, w jajku i w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z dowolną sałatką np. z kapusty pekińskiej. Składniki na ok. 15 kotlecików. Smacznego.