Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze Smaczny.pl
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65081
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 422
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5788
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 547
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65081
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 422
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5788
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 547
Składniki
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Ostudzić, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto.
Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić i razem z pieczarkami i mielonym mięsem obsmażyć na oleju. Do około ¾ szklanki wody dodać mąkę i wymieszać z pieczarkami, cebulą i mięsem. Wszystko gotować ok. 15 minut. Ostudzić.
Urywać ciasta po kawałku, posypywać mąką i formować w ręku krążek.
Wkładać nadzienie, zlepiać jak knedle i spłaszczać.
Obtoczyć kotleciki w mącę, w jajku i w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z dowolną sałatką np. z kapusty pekińskiej. Składniki na ok. 15 kotlecików. Smacznego.