Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z mięsem

Kotlety ziemniaczane z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 119

Dodano:

Odsłon: 8329

Przepis pochodzi ze Smaczny.pl

Składniki

  • 70 dag ziemniaków
  • 3 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • sól, pieprz
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 15 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki mąki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Ostudzić, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto.

  2. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić i razem z pieczarkami i mielonym mięsem obsmażyć na oleju. Do około ¾ szklanki wody dodać mąkę i wymieszać z pieczarkami, cebulą i mięsem. Wszystko gotować ok. 15 minut. Ostudzić.

  3. Urywać ciasta po kawałku, posypywać mąką i formować w ręku krążek.

  4. Wkładać nadzienie, zlepiać jak knedle i spłaszczać.

  5. Obtoczyć kotleciki w mącę, w jajku i w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z dowolną sałatką np. z kapusty pekińskiej. Składniki na ok. 15 kotlecików. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń