Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i przetrzyj przez sito. Dodaj 2 łyżki masła, drobno posiekaną cebulę i liść laurowy. Dopraw całość szczyptą soli, pieprzu i cukru.
Przełóż przecier do garnka i duś ok. 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie wyjmij liść laurowy i zmiksuj zupę przy pomocy blendera.
Na patelni rozpuść pozostałą część masła, dodaj mąkę, mleko i wymieszaj. Powstały beszamel dolej do garnka razem z bulionem drobiowym. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut.
Rozlej zupę na talerze, dodaj po łyżce śmietany i posyp groszkiem ptysiowym.Źródło: Telemax