Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i przetrzyj przez sito. Dodaj 2 łyżki masła, drobno posiekaną cebulę i liść laurowy. Dopraw całość szczyptą soli, pieprzu i cukru.
Przełóż przecier do garnka i duś ok. 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie wyjmij liść laurowy i zmiksuj zupę przy pomocy blendera.
Na patelni rozpuść pozostałą część masła, dodaj mąkę, mleko i wymieszaj. Powstały beszamel dolej do garnka razem z bulionem drobiowym. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut.
Rozlej zupę na talerze, dodaj po łyżce śmietany i posyp groszkiem ptysiowym.Źródło: Telemax