Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414684
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414684
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i przetrzyj przez sito. Dodaj 2 łyżki masła, drobno posiekaną cebulę i liść laurowy. Dopraw całość szczyptą soli, pieprzu i cukru.
Przełóż przecier do garnka i duś ok. 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie wyjmij liść laurowy i zmiksuj zupę przy pomocy blendera.
Na patelni rozpuść pozostałą część masła, dodaj mąkę, mleko i wymieszaj. Powstały beszamel dolej do garnka razem z bulionem drobiowym. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut.
Rozlej zupę na talerze, dodaj po łyżce śmietany i posyp groszkiem ptysiowym.Źródło: Telemax