Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 641
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4027
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3969
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 641
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4027
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3969
Składniki
Groch przebierz, opłucz na sitku, osącz, wrzuć do garnka. Zalej bulionem, gotuj pod przykryciem około godziny. Obierz cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę, a ziemniaki na kawałki.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane warzywa. Mieszając, smaż je przez 2-3 minuty. Dodaj do grochu po ok. 30 minutach gotowania.
Ugotowane do miękkości warzywa zmiksuj na gładko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolej trochę wrzątku albo gorącego bulionu. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Gotową grochówkę przelej do kokilek albo kubeczków. Każdą porcję posyp startym żółtym serem.Źródło: Naj